De mensen in het Huis van de Tijd

Op deze pagina ziet en leest u over de mensen in van het Huis van de Tijd. De mensen op deze pagina zijn samen intensief betrokken bij het opbouwen, inrichten en bepalen van de koers van het Huis van de Tijd.

Joeri

Judith

Ik ben Judith, ik ben vaak in het Huis van de Tijd met Marijke. Wij kennen elkaar van de Social Trial in Amsterdam. De eerste paar keer dat we in het Huis van de Tijd kwamen, hebben we wat rondgekeken, meegeholpen. Nu ben ik een van de leiders van de gespreksgroep hier. Dat heb ik in mijn werk ook veel gedaan, ik was geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Ik vind het mooi om iedereen een stem te geven, zoals ik dat bijvoorbeeld ook deed tijdens herdenkingsbijeenkomsten in het verpleeghuis.

Jaap

Leny

Ik ben Leny, geboren in de strenge winter van 1963, opgegroeid in Amersfoort maar al sinds mijn 19e woonachtig in Amsterdam. Ik ben samen met Nikander en we mogen drie zonen door dit leven koersen. Ik ben psychiater en werk het allerliefst voor mensen met dementie en hun families. Momenteel doe ik dat in het Huis van de Tijd. Ik hou o.a. van taal en (voor)lezen, proza en poëzie, van wandelen in de bergen en van heel veel soorten muziek. Maar het grootste gevoel van vrijheid en geluk krijg ik van fietsen langs de Amstel.

Roel

Ik ben Roel. Ik kom uit een familie die erfelijk is belast met dementie (Huntington) en ben dus een zogenaamde ervaringsdeskundige. Ik ben hier om te leren daar zelf mee om te gaan en daardoor lotgenoten beter te begrijpen. Het Huis van de Tijd-initiatief spreekt mij daarom erg aan. Behalve dat ik meedoe aan de Koplopersgroep, houd ik mij ook bezig met het werven van mensen. Ik zet mijn contacten uit mijn werkverleden, ervaring en vaardigheden graag in om ervoor zorgen dat mensen naar het Huis van de Tijd komen.

Laura

Arthur

Ik Arthur, ik ben op jonge leeftijd naar Amsterdam gekomen. Nadat ik lange tijd op het hoofdkantoor van KLM werkte, kreeg ik burn-outklachten, wat semantische dementie bleek te zijn. Ik kreeg het advies van mijn arts om actief te blijven met mijn hersenen. Via die weg heb ik Leny ontmoet en ben ik vrijwilliger geworden in het Huis van de Tijd. Ik zet mij hier graag in om mensen met dementie te stimuleren met het gebruik van een iPhone of iPad, omdat het gebruik daarvan voor mij inmiddels essentieel is geworden in mijn leven.

Margriet

Ik ben Margriet. Ik was verpleegkundige en heb ondersteunend op een basisschool gewerkt. Ook was ik mantelzorger voor mijn moeder met Alzheimer en voor mijn jong dementerende man met Lewy-body-dementie. Ik ben nu zoveel mogelijk samen met mijn Griekse adoptiehondje Zaïra, zij is het allerliefst bij mensen met dementie. Met haar kom ik in het Odensehuis en het Huis van de Tijd, waar ik zoveel mogelijk activiteiten doe omdat ik wil meehelpen aan een begripvolle, dementievriendelijke samenleving zonder label.

Zerline

Ik ben Zerline Henning, antropoloog en werkzaam bij het Huis van de Tijd. Ik werk hier samen met de Koplopers aan de communicatie en spring bij daar waar het nodig is. Het Huis van de Tijd als verwezenlijking van de Sociale Benadering Dementie vind ik een ontzettend mooi initiatief, waar ik me graag voor inzet. Ik hoop zo een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving.

Roeland

Ik ben Roeland Hokken. Ik werk als bestuursadviseur bij Cordaan en het Ben Sajet Centrum. Mijn belangrijkste drijfveer om bij het Huis van de Tijd betrokken te zijn is dat ik het tijd vind dat mensen met dementie hun stem laten horen. Zelf het woord nemen als het gaat om wat de verandering in hun leven die dementie teweeg brengt voor hen betekent. Maar ook aangeven hoe zij hiermee omgaan en wat voor hen werkt. Ik zou het fantastisch vinden als het Huis van de Tijd die functie zou kunnen vervullen.

FOTOGRAFIE
Ronald Knapp
TECHNIEK
mezanet.nl | Peter van Zaanen
GRAFIISCHE VORMGEVING
dehmer.nl