NIEUWS

Social Trials brengen Sociale Benadering Dementie in praktijk
In steeds meer plaatsen in ons land is Tao of Care betrokken bij de ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. Dat gebeurt in zogenaamde Social Trials. In de Social Trials krijgen mensen ondersteuning volgens de Sociale Benadering Dementie. Anne-Mei The – de grondlegger en directeur van Tao-of-Care – ontwikkelde de Sociale Benadering Dementie.

Bij de Sociale benadering Dementie (SBD) ligt de focus op het persoonlijke netwerk en de werkelijke behoeften van mensen met dementie en hun naasten. Iedereen wil het liefst het gewone dagelijkse leven voortzetten, ook al is dementie vastgesteld. Daarbij is wél ondersteuning gewenst. Met begeleiding en ondersteuning van een SBD-team kunnen mensen met dementie prettiger en langer thuis blijven wonen. Een SBD-team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en ervaringen; professionals uit de zorg en/of het welzijnswerk, maar bijvoorbeeld ook vrijwilligers. Juist door de diversiteit kan het team goed voldoen aan de behoeften van mensen met dementie en hun naasten.

Het is mooi om te zien dat er steeds meer belangstelling is voor de Sociale Benadering Dementie. Het aantal Social Trials breidt zich momenteel snel uit. Sommige draaien al volop, andere zijn nog in de startfase. Samen werken we zo aan nieuwe standaarden voor ondersteuning met als doel een goede kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten.

Binnenkort straten wij met een nieuw groepsgesprek
Iedere maand vinden in het Huis van de Tijd Podium Gesprekken plaats. Dit groepsgesprek vindt plaats op de dinsdagmiddag om de twee weken van 14.00uur tot 16.00uur. Het is een groep die maximaal uit 8 mensen bestaat inclusief de gespreksleiders Judith Coutinho en Leny van Dalen.

Na 10 keer is er een korte pauze van 4 weken. We delen in deze groep lief en leed met elkaar en praten over wat het leven met dementie voor je betekent. De huidige groep is vol maar je kunt je opgeven zodat we bij voldoende belangstelling weer een nieuwe groep kunnen starten. Mail naar info@huisvandetijd.nl

Nazomer in het centrum
Na het succesvolle project Zomer in Centrum gaan we ook in het najaar door met het organiseren van verschillende activiteiten in het Huis van de Tijd en in de wijk. In de krant Nazomer in Centrum ziet u in één oogopslag welke activiteiten er dit najaar plaatsvinden én kunt u samen met ons terugblikken op de activiteiten van afgelopen zomer.

 

Diagnose en dan? Vormgeven aan persoonlijke relaties

Diagnose en dan? Vormgeven aan persoonlijke relaties Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks Ben Sajet Werkplaatsen Wanneer: donderdag 6 juni Tijd: 16.00-18.00 Locatie: Huis van de Tijd, Nieuwe Herengracht 20, Amsterdam Voor wie: dementie ervaringsdeskundigen,...

Lees meer

Podium Gesprek – Ik kan dit (niet) zelf! II

Podium gesprek - Ik kan dit (niet) zelf! Hulp vragen, geven en ontvangen (2) Deze bijeenkomst is onderdeel van de reeks Ben Sajet Werkplaatsen Datum: 25 april 2019 Tijdstip: 16.00-18.00 (na afloop is er voor ieder die dat wil soep en brood) Locatie: Huis van de Tijd,...

Lees meer